معرفی کامل انواع باتری سمعک

ساخت وبلاگ

سمعک ها دستگاه های بسیار مهم و مفیدی هستند که به میلیون ها نفر کمک می‌کنند تا زندگی خود را به بهترین شکل ادامه دهند. هر کسی که تا به حال سمعک انتخاب کرده باشد، اهمیت یافتن سبک و نوع سمعک مناسب برای نیازهای خود را می‌داند، اما یک عنصر در اکثر این دستگاه ها وجود دارد که کمی کمتر شناخته شده است. برای خرید باتری سمعک به این لینک https://anaram.shop/blog/understanding-hearing-aid-batteries/ مشاهده کنید.

همه سمعک‌ها برای عملکرد به باتری‌های خود متکی هستند و آشنایی با این باتری‌ها، نحوه عملکرد آن‌ها و اینکه چگونه می‌توان به بهترین شکل از آن‌ها محافظت نمود، برای تمامی کاربرانی که از سمعک استفاده می‌کنند، بسیار مهم است.

باتری سمعک چیست؟

یکی از مهم ترین بخش های سمعک، باتری آن است. علیرغم این واقعیت که برخی از سمعک ها در حال حاضر از باتری های قابل شارژ استفاده می کنند، رایج ترین شکل باتری سمعک یک سلول یکبار مصرف است که در طیف وسیعی از سمعک ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که برچسب روی باتری های سمعک ریواک برداشته می شود، باتری در حین تماس با هوا فعال می‌شوند. توجه داشته باشید که باتری سمعک ریواک تا زمانی که برچسب چسبیده است غیرفعال می‌ماند، اما با برداشتن برچسب، اکسیژن موجود در هوا با روی موجود در باتری تعامل کرده و آن را فعال می کند.

باتری سمعک ریوواک در چهار سایز مختلف (10، 13، 312 و 675) وجود دارد. به طور کلی، سمعک های پشت گوش (BTE) از باتری‌های سایز 13 و 312 استفاده می کنند، در حالی که سمعک های داخل گوشی (ITE) از باتری های سایز 312 و 10 استفاده می کنند.

نحوه جاگذاری باتری سمعک

کدام نوع از باتری های سمعک برای من مناسب است؟

با توجه به تنوع سمعک ها و تکنولوژی های ساخت این دستگاه، ساختار و نوع باتری به کار رفته در آنها متفاوت است. به همین دلیل باتری سمعک در انواع مختلفی ارائه می شود و شما با توجه به ساختار سمعک خود میتوانید باتری مناسب برای آن را انتخاب نمایید. 

چه نوع باتری در سمعک استفاده می‌شود؟

با توجه به ساختار کوچک باتری های سمعک،  تکنولوژی بکار رفته در این نوع باتری ها در بیشتر موارد، باتری های یکبار مصرف روی هوا هستند. در عملکرد باتری ها با این تکنولوژی، باتری به اکسیژن نیاز دارد. باتری ها با یک برچسب یا زبانه وارد می شوند که پس از برداشتن، سوراخ های ریز باتری را در معرض هوا قرار می دهد و به طور موثر آن را فعال می کند.

این ویژگی به این معنی است که از نظر فنی، باتری های سمعک همیشه روشن هستند. حتی اگر برچسب را جایگزین کنید، نمی‌توانید روند فعال سازی را معکوس کنید. 

باتری سمعک از کجا بخریم؟

باتری‌های سمعک را از فروشگاه‌ها و کلینیک‌های معتبر مانند فروشگاه اینترنتی آنارام خریداری نمایید. فروشگاه اینترنتی آنارام، فروشگاه تخصصی محصولات شرکت وارتا (Varta) آلمان با سابقه بیش از 130 ساله در تولید تخصصی انواع باتری است. در این فروشگاه انواع باتری‌های شناخته شده برای عموم و هم چنین باتری شارژی و باتری‌های تخصصی همانند باتری سمعک از برند ریواک (ریواک از برندهای زیر مجموعه برند وارتا آلمان است) و سایر باتری های تخصصی، عرضه می‌گردد.

ریواک یکی از شناخته شده‌ترین تولیدکنندگان باتری سمعک در جهان است. با توجه به تجربه بالای این شرکت در زمینه تولید باتری سمعک، عمر باتری سمعک ریواک و کیفیت ساخت آن نسبت به سایر سازندگان بالاتر می باشد. آنها فرمول پیچیده ای دارند که به آنها اجازه می دهد حتی با سخت ترین سمعک ها کار کنند. ترکیب طولانی مدت آن عملکرد عالی و ثابتی را در طول عمر باتری ارائه می دهد.

دقت داشته باشید برای خرید باتری سمعک همیشه اندازه باتری سمعک را در نظر داشته باشید. فراموش نکنید اگر از باتری‌ سکه ای مناسب تجهیزاتی چون ساعت مچی به جای باتری های مناسب سمعک استفاده کنید، سمعک به دلیل اختلاف ولتاژ ممکن است دچار خرابی شود. در نتیجه استفاده از باتری سکه ای ساعت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. 

طول عمر باتری های سمعک چقدر است؟

به طور کلی طول عمر باتری های سمعک از زمانی که از بسته بندی خارج میشوند شروع به کاهش میکند. به همین منظور تنها زمانی باتری را از محفظه آن خارج کنید که قصد استفاده از آن را دارید. عمر باتری سمعک ریواک اغلب با توجه به ساختار و ظرفیت بین 3 تا 15 روز می باشد. از سایر عوامل تعیین کننده طول عمر باتری سمعک سایز و اندازه باتری سمعک، ساختار باتری و همچنین برند تولید کننده آن قابل اشاره هستند.

برچسب محافظ باتری سمعک برای چیست؟

زبانه کوچک، چسبناک رنگی روی هر باتری یک مهر و موم محافظ است. این مهر و موم باتری مانع از تخلیه انرژی آن می‌شود. باتری سمعک به محض برداشتن مهر و موم، شروع به تخلیه شدن می کند. بنابراین تا زمانی که فرد قصد استفاده ندارد، باتری نباید از بسته بندی خارج شود.

باتری سمعک چند ولت است

باتری‌های سمعک معمولا ولتاژ 1.4 ولت دارند، اما بسته به اندازه باتری سمعک ممکن است این ولتاژ متفاوت باشد. خروجی جریان الکتریکی باتری های سمعک عمدتاً با اندازه آن‌ها تعیین می‌شود.

باتری های سمعک در چهار اندازه، رنگ و ولتاژ مختلف تولید می‌شوند که در زیر به اختصار به آن‌ها پرداخته می شود:

 

  • باتری سمعک شماره ۱۰ (زرد رنگ): میزان ولتاژ اسمی ۱٫۴ تا ۱٫۴۵ ولت . ظرفیت انرژی ۹۰ میلی آمپر در ساعت .
  • باتری سایز ۱۳ (نارنجی رنگ): میزان ولتاژ اسمی ۱٫۴ تا ۱٫۴۵ ولت . ظرفیت انرژی ۲۸۰ میلی آمپر در ساعت .
  • باتری سایز ۳۱۲ (قهوه ای): میزان ولتاژ اسمی ۱٫۴ تا ۱٫۴۵ ولت . ظرفیت انرژی ۱۶۰ میلی آمپر در ساعت .
  • باتری سمعک سایز ۶۷۵ (آبی): میزان ولتاژ اسمی ۱٫۴ تا ۱٫۴۵ ولت . ظرفیت انرژی ۶۰۰ میلی آمپر در ساعت .

همانطور که قبلاً گفته شد ولتاژ از باتری به باتری دیگر متفاوت است. برای مثال باتری های قابل شارژ ولتاژ بیشتری نسبت به باتری های یکبار مصرف (Air-Zin) دارند. ولتاژ در باتری های قابل شارژ ممکن است به 1.85 ولت برسد، اگرچه معمولاً 1.3 یا 1.4 ولت در باتری های یکبار مصرف است.

باتری سمعک ریوواک

آیا باتری سمعک قابلیت شارژ دارد؟

باتری های سمعک شارژی محصولی است که به تازگی توسط شرکت های بزرگ ساخته شده است که به سمعک اجازه می دهد بدون نیاز به خرید باتری سمعک، در عوض آن را شارژ کند. ساخت این اقلام هم ارزشمند و هم مفید است.

برای برخی از کاربران سمعک، سمعک های شارژی یا قابل شارژ چندین مزیت دارد. این سمعک‌ها ممکن است گران‌تر از سمعک‌های بدون این عملکرد باشند، اما تفاوت قیمت در مقایسه با مزایایی که این سمعک‌ها ارائه می‌کنند، ناچیز است. مهمترین مزایای استفاده از باتری سمعک قابل شارژ در زیر ذکر شده است:

 

  • صرفه جویی در هزینه 
  • شارژ باتری و استفاده در سمعک ها ساده و سریع است.
  • برای افرادی که در حرکت دادن دست های خود مشکل دارند قابل استفاده است.
  • افراد دارای مشکلات بینایی و چشمی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.
  • محفظه باتری نیازی به تعویض یا تمیزکردن ندارد.
  • نیازی نیست نگران بلعیده شدن توسط کودکان باشید.

سایزهای مختلف باتری سمعک کدام است؟

سمعک ها در اندازه ها و شکل های مختلف و همچنین نیازهای الکتریکی متفاوت طراحی و تولید می‌شوند. سمعک با باتری های بزرگتر مورد نیاز است. علاوه بر این، سمعک برای افرادی که کم شنوایی شدید یا عمیق دارند، معمولاً به قدرت بیشتر و باتری‌های بزرگتر نیاز دارند.

در بازار، باتری‌های سمعک در پنج اندازه مختلف عرضه می‌شوند. اندازه ها 5، 10، 312، 13 و 675 به ترتیب از کوچکترین تا بزرگتر هستند. باتری های سمعک سایز 5 به ندرت استفاده می‌شوند. باتری‌های سمعک در چهار اندازه مختلف تولید ‌شوند که همگی کوچکتر از قطر یک سکه هستند:

  • اندازه باتری سمعک ریواک سایز 10 
  • باطری سمعک ریواک سایز 312  
  • اندازه باتری سمعک ریوواک سایز 13  
  • باطری سمعک ریواک سایز 675
 

چگونه می توان طول عمر باتری سمعک را افزایش داد؟

در حالی که هیچ راهی برای افزایش عمر باتری سمعک غیرقابل شارژ وجود ندارد و مانند سایر انواع باتری ها، باتری سمعک هم عمر محدودی دارد اما با رعایت نکات زیر می توان مدت بیشتری از آن استفاده نمود.

  • در زمانی که از سمعک استفاده ندارید، آن را خاموش کرده و باتری را از دستگاه خارج نمایید. این نه تنها به جلوگیری از هدر رفتن انرژی و طول عمر باطری سمعک کمک می‌کند، بلکه باعث می شود رطوبتی که از استفاده روزانه ایجاد شده است در طول شب تبخیر شود. 
  • باتری های سمعک باید در دمای اتاق نگهداری شود و نباید در دماهای خیلی گرم یا سرد قرار گیرد. زیرا تغییرات دمایی میتواند باعث شود باتری به سرعت انرژی خود را از دست بدهد و طول عمرش کاهش پیدا کند. همچنین، باتری‌ها را نباید در جیب‌ها، کیف یا کوله‌پشتی قرار دهید.
  • برای جلوگیری از تخلیه باتری های یدکی از وسایلی مانند سکه، کلید یا سایر اشیاء فلزی دور نگه داشته شود. تماس باتری سمعک با این موارد می‌توانند باعث بروز اتصال کوتاه شود و عمر آن را کاهش دهد.

چگونه باید فهمید باتری سمعک نیاز به تعویض دارد؟

سمعک ها به گونه ای طراحی شده اند که در صورت اتمام باتری به کاربر هشدار دهند. در صورت بروز یکی از موارد زیر، باتری سمعک باید تعویض شود:

  • صدا مخدوش شود یا نیاز باشد صدای سمعک را بیش از حد معمول افزایش پیدا کند.
  • شنیدن بوق یا اخطار “low battry” نشان می دهد که باتری سمعک رو به اتمام است و باید جایگزین شود.

باتری سمعک چگونه استفاده می شود؟

یک باتری جدید خریداری نمایید.

  • فقط در صورتی که می‌خواهید از باتری استفاده کنید، زبانه یا برچسب را بردارید.
  • هنگامی که زبانه برداشته شد، حداقل یک دقیقه صبر کنید تا اجازه دهید اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح جذب شود. این فرآیند به عنوان “هواگیری” شناخته می شود.
  • باتری اکنون آماده استفاده است.

باتری سمعک استفاده شده را چگونه می توان دور انداخت؟

پیش از دور انداختن باتری سمعک ساختار و مواد شیمیایی استفاده شده در آن را بررسی کنید. برای این منظور، ابتدا بسته بندی باتری سمعک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که باتری های شما حاوی جیوه هستند یا خیر. سپس به یکی از روش های زیر نسبت به دور انداختن باتری اقدام نمایید.

  • اگر باتری‌های شما حاوی جیوه هستند، آن‌ها را فقط باید در مرکز بازیافتی که باتری‌های جیوه‌ای را می‌پذیرد دور انداخت.
  • اگر باتری های شما حاوی جیوه نیستند، می توان آن ها را به عنوان بخشی از زباله های خانگی استاندارد دور انداخت.

برای نگه داری بهتر سمعک به چه مواردی باید توجه داشت؟

به طور کلی سمعک، ساختار حساسی دارد و ممکن است با بی توجهی آسیب ببیند، توجه به موارد زیر در مورد باتری سمعک می تواند مانع از آسیب دیدگی دستگاه  شود.

  • قبل از تعویض باتری، دست ها کاملا شسته شود. چربی و کثیفی روی باتری ها ممکن است به سمعک آسیب برساند.
  • محفظه باتری سمعک در شب باز گذاشته شود تا رطوبت آن خارج شود. انجام این کار از خوردگی باتری و آسیب رساندن به بدنه سمعک جلوگیری می کند.
  • باتری های خراب بلافاصله خارج شود. باتری تخلیه شده ممکن است متورم شود و دیگر نتوان آن را به آسانی خارج کرد.
  • باتری های سمعک به طور کلی طول عمر چندان زیادی ندارد و امکان دارد در هر زمان نیاز به تعویض داشته باشد. به همین دلیل بهتر است همیشه کاربر چند باتری یدکی همراه خود داشته باشد.

منبع: https://anaram.shop/blog/understanding-hearing-aid-batteries/

trendmagazine...
ما را در سایت trendmagazine دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohsen rabiei trendmagazine بازدید : 83 تاريخ : سه شنبه 8 فروردين 1402 ساعت: 15:03