چگونه پاوربانک را به طور صحیح و اصولی شارژ کنیم؟

ساخت وبلاگ

پاور بانک‌ ها روز‌به‌روز پراستفاده‌تر و محبوب‌تر از سابق می‌شوند. استفاده‌ی روزمره‌ و مداوم از وسایل دیجیتالی هوشمند و وسایل ارتباطی، چه در سفر و چه در محل کار و بیرون شهر، پاور بانک‌ را به وسیله‌ای کاملا ضروری و پرکاربرد تبدیل کرده است. خرید پاور بانک می‌تواند اولین راه برای کم کردن از تنش‌های روزمره‌ای نظیر خاموش شدن گوشی و تبلت و یا لپ‌تاپ شما باشد. برای خرید پاوربانک با کیفیت از برند وارتا می توانید به فروشگاه آنارام مراجعه کنید.

پاور بانک ابزار ذخیره‌‌ی انرژی الکتریکی می‌باشد که می‌توان از این انرژی در مواقع نیاز در گوشی‌، تبلت‌، لپتاپ، دروبین عکاسی و سایر دستگاه‌های دیجیتال شارژی استفاده کرد. پاوربانک‌ ها ظرفیت‌های مختلفی دارند و هرچه ظرفیت آن‌ها بالاتر باشد به این معناست که توان ذخیره‌سازی انرژی بیشتری نیز دارند. توجه به ظرفیت پاور بانک و کارایی آن و مطابقت با گوشی و تبلتی که دارید در انتخاب یک پاوربانک مناسب می‌تواند راهگشا باشد. باتری گوشی بعد از مدتی بخشی از ظرفیتش را از دست می‌دهد و سریع شارژ خالی می‌کند. دلیل خالی شدن سریع باتری گوشی را بخوانید و بدانید که اگر یک پاوربانک با ظرفیت مناسب داشته باشید چندان نگران خالی شدن باتری گوشی‌تان نخواهید بود. 

استفاده از پاوربانک برای شارژ دو گوشی

بعد از خرید پاور بانک یکی از مواردی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند طریقه‌ی صحیح شارژ پاوربانک است. به گونه‌ای که بتوانید مدت زمان زیادی از آن استفاده کنید و خللی در کارایی آن به جود نیاید و همچنین عمر زیادی داشته باشد. این موارد با شارژ به شیوه‌ی صحیح آن تا حدی قابل حل می‌باشند.

روش صحیح شارژ پاور بانک

همانطور که گفته شد شارژ صحیح پاوربانک ضامن عمر بیشتر و دوام و کارایی بالای آن است. شاید مسئله‌‌ی شارژ پاوربانک از نظر برخی کاملا غیرمهم و ساده باشد، اما رعایت نکردن برخی نکات در همین عمل ساده‌ی شارژ باعث می‌شود تا نتوانند آنگونه که باید از پاوربانک بهره‌ی مناسبی ببرند.

شارژ درست پاوربانک مراحل ساده‌ای دارد، اما نکات ریز و جالب توجهی در هر مرحله وجود دارد که رعایت کردن آنها وقت و انرژی زیادی از شما نمی‌گیرد اما در طول عمر و ظرفیت پاور بانک بسیار موثر می‌باشند.

مراحل شارژ صحیح پاور بانک

بر روی پاور بانک چند المان ساده وجود دارد که بهتر است قبل از استفاده، آن‌ها را بشناسید تا هم در شارژ کردن و هم استفاده از آن به مشکل نخورید. در عکس زیر این درگاه‌ها و المان‌ها معرفی شده اند. در هر پاور بانک بسته به طراحی آن ممکن است این آلمان‌ها متفاوت باشند. در برخی نشانگر LED آن متفاوت است و یا تعداد پورت‌های خروجی بیشتر هستند. اما در حالت کلی شکل معمول آنها به این صورت می‌باشد.

اجزا و المان‌های روی پاوربانک

در اینجا مراحل شارژ پاور بانک به همراه نکاتی که قبل، بعد و حین شارژ باید رعایت کنید آورده شده است، با اجرای درست این مراحل خیال‌تان از بابت عملکرد خوب پاور بانک راحت می‌شود.

بررسی کنید پاور بانک به شارژ نیاز دارد یا خیر.

پاوربانک ها عموما در هر لحظه قابلیت شارژ دارند ولی بهتر است که بعد از تمام شدن شارژ آن، این کار انجام شود. این توصیه غالبا برای پاور بانک‌هایی است که از باتری نوع Li-Po در آن‌ها استفاده شده است. اما باتری‌های Li-ion که نسل جدید باتری‌ها به حساب می‌آیند و در اغلب پاوربانک‌ها و سایر وسایل دیجیتالی استفاده می‌شوند را می‌توان در هر لحظه شارژ کرد و هیچ خللی هم در کارایی آن به وجود نمی‌آید.

بهتر است در هر حالت از شارژ بی‌دلیل و مداوم پاور بانک خودداری کنیم. چند نشانگر کوچک روی پاوربانک میزان شارژ آن را نمایش می‌دهد. اگر باتری در حال خالی شدن باشد چراغ آخر به رنگ قرمز در می‌آید. البته این مورد در پوربانک‌های مختلف، متفاوت است اما در هر کدام به راحتی می‌توانید تشخیص دهید که باتری در حال خالی شدن است. بعد از اینکه مطمئن شدید پاوربانک به شارژ نیاز دارد، می‌توانید با خیال راحت آن را شارژ کنید.

نشانگر LED

کابل را به درگاه وصل کنید.

بر روی پاوربانک یک درگاه MicroUSB و یک یا چند درگاه USB وجود دارند، درگاه کوچک یا همان میکرو برای شارژ کردن پاوربانک استفاده می‌شود. درگاه بزرگ نیز برای تخلیه یا دشارژ پاوربانک و اتصال به گوشی یا تبلت به کار می‌رود. در بیشتر پاور بانک‌ها بر روی بدنه و بالای درگاه شارژ کلمه‌ی IN درج می‌شود که به معنای ورودی شارژ می‌باشد. حالا کابل شارژر را از قسمت کوچک آن به این درگاه وصل کنید.

در صورتی که کابل شما مخدوش یا شکسته شده است حتما آن را تعویض کنید، کابل MicroUSB to USB جدید تهیه کنید تا هم پاوربانک و هم گوشی شما حین شارژ شدن با پاور بانک آسیب نبینند. از کابل‌های کم‌کیفیت هم استفاده نکنید و بهتر است که از کابل همراه پاور بانک استفاده کنید.

اتصال کابل شارژر به درگاه

شارژر را به برق بزنید.

حال می‌توانید پاور بانک را به برق متصل کنید، اگر چراغ LED شروع به چشمک زدن کرد به این معناست که پاور بانک شما در حال شارژ می‌باشد. توصیه‌ی اکید این است که همیشه از برق شهری یا همان پریز برق برای شارژ کردن استفاده کنید.

امکان شارژ پاور بانک با اتصال به درگاه USB کامپیوتر یا لپتاپ نیز وجود دارد اما هم زمان شارژ شدن کامل پاوربانک را بیشتر می‌کند و هم در درازمدت به کارایی پاوربانک لطمه وارد می‌کند. تنها زمانی از لپتاپ یا کامپیوتر برای شارژ پاوربانک استفاده کنید که دسترسی به برق شهری وجود نداشته باشد.

از سالم بودن آداپتور شارژی دیواری هم اطمینان حاصل کنید، چرا که اختلاف در ولتاژ ورودی به پاور بانک نسبت به ولتاژ تعیین شده از مواردی است که بیشترین آسیب را به آن وارد می‌کند و بیشتر مواقع موجب داغ شدن پاور بانک در هنگام شارژ می‌شود.

اتصال پاوربانک به برق شهری

زمان شارژ کامل را از روی اطلاعات آن بخوانید.

بر روی بسته‌بندی محصول و یا اطلاعات همراه پاوربانک عموما مطالبی مربوط به ظرفیت، زمان فول شارژ شدن، زمان تخلیه شارژ و … برای کاربران نوشته شده است. می‌توانید زمان فول شارژ شدن پاوربانک را بخوانید و با پاوربانک خود که در حال شارژ است مقایسه کنید. در حین شارژ نشانگر LED مدام در حال چشمک زدن می‌باشد، بعد از اتمام شارژ، نشانگر به رنگ سبز در می‌آید و یا خاموش می‌شود (در پاور بانک‌ های مختلف متفاوت است) و چشمک زدن متوقف می‌شود. این به معنای شارژ صحیح پاوربانک و کامل شدن فرایند شارژ است. در راهنمای خرید پاوربانک می‌توانید اطلاعات کاملی در مورد زمان شارژ و نوع شارژ پاوربانک بخوانید. 

شارژ بیش از حد یا همان Overcharging می‌تواند به پاوربانک آسیب برساند. اولین آسیب‌ آن کم کردن عمر مفید دستگاه می‌باشد. Overcharging باعث افزایش دما و داغ شدن مدار پاوربانک می‌شود و به باتری خسارت وارد می‌کند. به طور مثال افزایش دمای پاوربانک تا 30 درجه سانتیگراد می‌تواند ظرفیت پاوربانک را در سال 6 درصد کاهش دهد. در دماهای بالاتر این کاهش ظرفیت به مراتب بیشتر است.

شارژ کامل پاوربانک

چند توصیه برای شارژ صحیح پاور بانک

  • در حین شارژ پاوربانک، اتصال پاوربانک به گوشی یا تبلت خود را قطع کنید.
  • برخی از پاوربانک‌ها قابلیت محافظت در برابر تغییرات ولتاژ و جریان را دارند، اما اگر برق شهری در حال نوسان است و احتمال اضافه ولتاژ یا اضافه جریان وجود دارد از شارژ پاوربانک خودداری کنید.
  • بهتر است هنگام شارژ پاوربانک، گوشی خود را نیز فول شارژ کنید، گوشی را به برق شهری وصل کنید نه پاوربانک.
  • شکل چراغ LED یا تغییرات آن حین شارژ در هر پاوربانک متفاوت است. اما تغییرات آن مانند تغییر در رنگ، خاموش شدن یا قرمز شدن رنگ آن هنگام تخلیه کاملا ملموس و قابل درک می‌باشد.
  • زمان شارژ کامل هر پاوربانک بسته به نوع آن و برند تولیدکننده‌ی آن می‌توانند متغیر باشند اما در حالت کلی شارژ کامل آن بین 1 الی 2 ساعت زمان می‌برد.
  • در بعضی مواقع قطع شدن چراغ چشمک زن به معنای فول‌شارژ شدن پاوربانک نیست، صرفا برای جلوگیری از مسائل مربوط به Overcharging‌ یک ضریب اطمینان در نظر می‌گیرند. بهتر است بعد از قطع چراغ 3 الی 5 دقیقه بیشتر در حالت شارژ بماند.

دو سوال متداول:

ممکن است سوالاتی حین شارژ پاوربانک به وجود بیاید که دو تا از اصلی‌ترین سوالات در اینجا مطرح می‌شود و پاسخ داده می‌شود.

آیا برای اولین شارژ لازم است پاور بانک زمان بیشتری در شارژ باشد؟

این سوال عموما به این دلیل پرسیده می‌شود که فروشنده‌ها هنگام خرید گوشی معمولا این توصیه را به خریداران می‌کنند، باتری‌های نسل جدید که اغلب پاور بانک‌ها از آن استفاده می‌کنند معمولا یک ظرفیت ثابت اولیه دارند و نیازی به شارژ بیشتر ندارند ولی در باتری‌های قدیمی شارژ اولیه بر ظرفیت کلی آن تاثیر می‌گذاشت، یعنی اگر در اولین شارژ مثلا نصف آن شارژ شود، ظرفیت کلی آن نصف می‌شد، اما در باتری‌های جدید چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد، هر چند بهتر است پاور بانک در حالت کلی کامل شارژ شود و بعد مورداستفاده قرار بگیرد.

باتری گوشی‌تان زود به زود خالی می‌شود؟ این راهکارها برای بالا بردن طول عمر باتری گوشی آیفون ایکس و سایر گوشی‌های آیفون به شما کمک می‌کنند. 

چرا پاوربانک هنگام شارژ داغ می‌شود؟

پاوربانک‌ها مانند هر وسیله‌ی دیجیتال دیگری با ولتاژ و جریان و مقاومت‌ سر و کار دارند، مقاومت باعث داغ شدن مدار و در نتیجه داغ شدن بدنه‌ی پاوربانک می‌شود، البته این داغ شدن نباید غیرعادی و بیشتر از حالت مجاز باشد، اگر احساس می‌کنید دمای پاوربانک بیش از حالت عادی می‌باشد می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  1. پاور بانک بی‌کیفیت: ممکن است ایراداتی در خود پاوربانک خریداری شده موجود باشد که باعث داغ شدن آن شود، در هنگام خرید پاور بانک به شرکت سازنده، ظرفیت، دمای کاری و … دقت کنید.
  2. استفاده از آداپتور نامتناسب: دقت کنید که آداپتور استفاده شده مطابق با ولتاژ درج شده روی پاور بانک باشد. به طور مثال اگر پاوربانک به مقدار ولتاژ ورودی 6 ولت نیاز دارید آداپتور آن نیز باید 6 ولت باشد.
  3. کابل بی‌کیفیت یا شکسته: کابل می‌تواند از دلایل داغ شدن باشد، کابل بی‌کیفیت و غیراستاندار عموما نمی‌تواند جریان را به خوبی انتقال دهد و موجب داغ شدن و یا آسیب‌های دیگر به پاوربانک شود.
  4. Overcharging : شارژ بیش از حد در درازمدت به مدار پاوربانک آسیب می‌زند و یکی از دلایل داغ شدن بیش از حد پاوربانک می‌تواند این باشد. 

استفاده از پاوربانک برای تبلت و گوشی

نتیجه:

خرید پاوربانک می‌تواند خیال شما را از بابت مشکلات کم شدن شارژ گوشی، لپتاپ و بقیه‌ی وسایل دیجیتالی شارژی راحت کند. با یک پاوربانک می‌توانید گوشی خود را بسته به ظرفیت بیش از ۴ بار شارژ کامل کنید و شارژ کامل پاوربانک نیز نهایتا ۲ ساعت وقت می‌برد. شارژ صحیح و اصولی پاوربانک به روش گفته شده هم عمر مفید آن را افزایش می‌دهد و هم از افت کارایی و عملکرد آن جلوگیری می‌کند.

رعایت نکاتی نظیر استفاده از کابل باکیفیت، آداپتور متناسب و جلوگیری از شارژ بیش از حد هم باعث می‌شوند تا در ظرفیت آداپتور تغییرات زیادی ایجاد نشود. تغییرات در ظرفیت آداپتور بیشتر به دلیل تغییرات دمایی و داغ شدن بیش از حد آن می‌باشد که با رعایت نکاتی می‌توان از آن هم جلوگیری کرد.

در هنگام خرید پاور بانک به توصیه‌های درج شده در اطلاعات محصول دقت کنید و اطلاعات مربوط به نحوه‌ی شارژ پاوربانک خود را در آنجا هم بخوانید تا بتوانید بهتر از آن استفاده کنید.

اگر قصد خرید سایر لوازم جانبی موبایل را دارید می‌توانید اینجا راهنمای خرید وسایل جانبی موبایل را بخوانید و تمام اطلاعات موردنیاز را کسب کنید تا بهتر تصمیم بگیرید و بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. 

مرجع: https://styleup.ir/blog/%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%98-%D9%BE%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9/

trendmagazine...
ما را در سایت trendmagazine دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mohsen rabiei trendmagazine بازدید : 111 تاريخ : سه شنبه 9 اسفند 1401 ساعت: 11:23